toon_tekst »
« verberg_tekst

Huis Van Stokkom-Van Veen, Nootdorp

Deze vrijstaande woning met atelier is gebouwd binnen het project 'L'Orangerie', georganiseerd door Rabo Vastgoed op een groot terrein in Nootdorp, bestemd voor villabouw en gelegen naast de vinexwijk Ypenburg. De woning staat op een smal, diep kavel in het verkavelingsplan. De ontwerpopdracht werd in twee fasen uitgevoerd. Zo dateert de bouw van de woning uit 2005 en de uitbreiding van de dakopbouw boven het atelier van een kleine tien jaar later.

lees_verder » « sluit_tekst

Vanwege het langgerekte kavel staat het huis loodrecht op de weg. Het bestaat in feite uit drie delen: de ronde voorbouw aan de straatzijde, dan het eigenlijke huis van twee lagen met het symmetrische zadeldak en tenslotte het aan de achterzijde het grote halfronde atelier met het grote atelierraam (oorspronkelijk een laag) en royale dakoverstek. Het huis is omgeven door een fraai aangelegde tuin. In de voorbouw bevindt zich de eetkamer die uitkijkt op de voortuin. Aansluitend daaraan ligt het langgerekte zitgedeelte met aansluitend het terras en vervolgens het atelier voor restauratie van schilderijen. Een royale traphal met overloop geeft toegang tot de verdieping met de slaapkamers en badkamers. In de jaren tien werd het atelier uitgebreid met een dakopbouw waarin een bergkamer en fitnessruimte zijn ondergebracht. De ronding van het atelier vereenvoudigt parkeren op het smalle terrein. De gevels zijn in een lichte tint gestuukt. Het flauw hellende dak is bedekt met leien waarin zonnecellen zijn geïntegreerd.

Projectinformatie

opdrachtgever

de heer en mevrouw Van Stokkom-Van Veen

locatie

Nootdorp

oplevering

2005 (woning met atelier), 2014 (dakopbouw atelier)

uitvoering

Aannemingsbedrijf Waaijer, Leidschendam (woning met atelier); De Groot Bouw, Ouderkerk a/d Ijssel, (uitbreiding dakopbouw atelier)

fotografie

Luuk Kramer